Ohje on peräisin jostain vanhoista keräilyresepteistä :) Ja kuten kuvasta voi pääteellä niin koristeluun ja ulkonäköön ei juurikaan panostettu :) oli niin kiire päästä maistamaan :) Ja maku olikin todella hyvä ja limettinen!

 

 

Pohja:

  • n.200g Digestive keksejä
  • 75g voita
  • 1rkl sokeria
  • 1tl jauhettua kardemummaa

Täyte:

  • 4 keltuaista
  • 1dl sokeria
  • n ½dl limetinmehua/2-3 limettiä, laitoin 3 limetin mehun eli 1,5dl
  • 1-2 limetin raastettu kuori, en itse laittanut
  • 4 valkuaista (laitoin 5)
  • ½dl sokeria, tarkista maku varsinkin jos mehua enemmän

Koristelu:

  • 2dl vispikermaa
  • 1-2 limetin raastettu kuori

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita yhteen sokerin ja kardemumman kanssa. Laita leivinpaperi n.24cm irtopohjavuoan pohjalle ja painele taikina vuokaan, myös reunoille. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

Vatkaa metallikulhossa keltuaiset, sokeri ja limettimehu. Kuumenna vesihauteessa kokoajan voimakkaasti vatkaten kunnes seos sakenee. Nosta pois vesihauteesta ja lisää kuoriraaste. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi, sekoita varovasti keltuaiskreemiin.

Kaada täyte vuokaan ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä.

Laita piiras pakastimeen ainakin noin 2 tunniksi ja ota pois noin 20 minuuttia ennen tarjoamista.

Vatkaa kerma ja levitä piiraan päälle ja koristele kuoriraasteella.