Niin monessa blogissa ja ruokaohjelmassa törmänny tähän herkkuun ja pakko oli päästä kokeilemaan ko vihdoin löyty mein kaupasta tota kondensoitua maitoa.
Ohje löytyy Ullan blogista, mutta mullahan ei noin pientä vuokaa ollut joten tein sen 24cm irtopohjavuokaan.
Pohjan ohjetta muuntelin vähän
- 350g digestive keksejä
- n 100g voita
- n 80g maitosuklaata
Täytteeseen laitoin
- purkin kondensoitua maitoa (keitin n 1,5h nelosella)
- 5dl vispikermaa
- 2 isoa banaania
Sitten varoituksen sananen kaikille ton kondensoidun maidon kanssa. Tai itse en ainakaan tajunnut ajatella ennenko liian myöhään, että ko sen keitetyn purkin avaa samantien niin sieltähän lensi kaaressa sitä toffeeta pitkin keittön lattiaa.. onneksi ei tullut naamalle kuumat toffeet. Et varokaa sen kanssa!!
Ja tulipahan kokeiltua lidlin punapurkkista vispikermaa ja voi mitä lirua se oli melki heti, ei kauaa kasassa pysyny, mutta nyt ainakin tietää ettei sitä kannata ostaa ainakaan tähän tarkotukseen :)
Kakku oli todella hyvää!! Ja toi valmis toffee oli ihan törkysen hyvää! Sitä pitää käyttää johonki muuhunki :)
Kommentit