Päätin sitten kokeilla ihan omaa versiota tosta mangojuustokakusta ja kannatti! Tuli niin herkullisen suussasulavaa :)

1247224122_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247224238_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Kakun tein 24cm vuokaan

Pohja

  • 200g (15kpl) Digestive keksejä
  • 80g voita/margariinia

(itse käytin juoksevaa margariinia ja pohjasta tuli ihan mureneva kuten kuvasta näkyy, joten voi voisi kovettaa paremmin)

Täyte

  • 200g Appelsiini tuorejuustoa (Pirkka)
  • 2prk Mangoviipaleita (Pirkka)
  • 2,5dl Flora vispiä
  • ½dl Mangojen lientä
  • 7 liivatetta
  • n ½dl sokeria

 

Murenna keksit ja sekoita pehmeä/sulatettu voi sekaan. Painele seos tasaisesti vuoan pohjaan leivinpaperin päälle. Laita jääkaappiin odottamaan. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Soseuta mangoviipaleet. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja mangosose. Laita mangoliemi kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen, ota pois levyltä. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Purista liivatteista vesi pois ja laita kattilaan sulamaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen ja sekoita kunnolla. Lopuksi kermavaahto käännellen sekaan. Kaada seos vuokaan ja vuoka jääkaappiin hyytymään ainakin pariksi tunniksi tai yön yli.

Koristele haluamallasi tavalla, itse leikkasin 2 mangoviipaletta soiroiksi ja koristelin niillä.