Löysin kinuskikissalta täältä herkullisen ohjeen ja hetimiten piti päästä kokeilemaan omin pienin muutoksin. En kerkiä isänpäiväksi tekemään kakkua joten taidan tehdä näitä, varmasti maistuu!

 

Pohja:

  • 150g voita
  • 1dl sokeria
  • 2munaa
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 3rkl kaakaojauhetta
  • 1½tl leivinjauhetta
  • 1dl maitoa
  • 2 reilua lusikallista pähkinäsuklaalevitettä

Kuorrutus:

  • 1,5dl pähkinäsuklaalevitettä (mun purkissa luki hasselpähkinälevite)
  • 1 maraboun dubbel nougat patukka

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat, sekoita tasaiseksi ja lisää sitten suklaalevite. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. 

Levitä taikina leivinpaperille noin 20x20 kokoiseksi levyksi ja paista uunissa 200 asteessa noin 10-13 minuuttia.

Levyn hieman jäähdyttyä levitä pähkinäsuklaalevite tasaisesti levyn päälle. Sulata nougat vaikka minigrip pussissa kuumassa vedessä ja pursota levitteen päälle. Lopuksi hieman ravistelemalla saat päällisen tasottumaan. Liian lämpöisen pohjan päällä levite sulaa ja lähtee valumaan ja taas liian kylmän päälle levittäminen voi olla vaikeaa ja silloin nougat ei uppoa enää tasaiseksi joten siitä välistä sitten semmoinen sopiva lämpö ni toimii :) Mutta jos pohja on jäähtynyt liikaa voit käyttää sitä pikaisesti uunissa n. 3 minuuttia.