Tätä olen tahtonut jo pitkään kokeilla ja päätin ryhtyä tuumasta toimeen kun tilaisuus tuli. No ei se ihan niin kivutonta ollut kuin oletin :D

Ensinnäkin mulla oli noita wiltonin välipohjia ja oletin tietysti että ne pohjatapit uppoo niihin putkiin kokonaan.. no ei uponnu ja kakuthan jäi ihan irralleen toisistaan, pöh :( Olisin siis halunnut ne ihan kiinni toisiinsa.

Toisekseen taisin kaulita vaahtokarkkitaikinan liian ohueksi ko se repeili ja reikiinty kakun päällä. Taas pöh :(

Mutta sitten itse asiaan..

Siinä se nyt sitten jököttää :D reunat oiti piilottaa jollain ko oli rumat, reiät paikata ja kakkuputket piilottaa..joopa :D

Pohjat oli sienikakkupohjia mutta tällä kertaa tein Merjan ohjeella, mutta pohjista tuli tooosi murenevat ja höttöset ja ne hajos käsiin ihan tyystin, joten tässä asiassa pitäydyn omassa ohjeessani mikä on hyväksi havaittu :) voi olla että tein jotain väärin tai muuten mokailin, mutta kuitenkin.

Alin oli 25cm suklaapohja, toinen 20cm vaalea ja pienin 15cm suklaapohja.

Täytteet

alin kakku kätki sisälleen suklaatäytteen 

5dl flora vispi

250g maustamatonta tuorejuustoa

2 levyä maitosuklaa pandaa (tähän määrään 2,5 levyä, mutta unohdin :))

Kerma vaahdoksi ja sitten sekoitetaan tasaiseksi juuston kanssa ja viimoseks sulatettu suklaa.

Toinen kakku

Valkosuklaa-mustikkatäyte

200g valkosta suklaata

100g maustamatonta tuorejuustoa

100g ranskankermaa

2,5dl flora vispiä

n. 3dl mustikoita

3 liivatetta

Juusto ja ranskankerma sekaisin ja reilu ½dl mustikoita survotaan sekaan. Liivatteet likoomaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sulata suklaa. Sulata liivatteet pieneen määrään kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana juustoseokseen. Yhdistä kerma ja juustoseos ja lisää suklaa. Kun seos tasaista sekoita mustikat varovasti joukkoon.

Ylin kakku

Sama kuin alimmassa, mutta lisäksi oli lemon curd tahnaa siveltynä pohjille.

Vaahtokarkkitaikinan alla oli sokerikreemi

310g voita

1,25tl vaniljasokeria

10dl tomusokeria

2,5rkl vettä

Vatkaa voi notkeaksi ja lisää sokerit. Viimeiseksi vesi. Jos kreemi kovettuu liikaa voit käyttää sitä pikaisesti mikrossa.

Pieni pullahiiriPerttu kävi jo maistamassa :)

 

Keskimmäinen kakku oli ihan taivallista :D nam! Vaahtistaikina jälleen kerran ja edelleenkin ihan liian makeeta :) ja sen pituinen se..