Appelsiinituorejuustossa alkoi parasta ennen lähestyä joten piti käyttää pois. Halusin kokeilla suklaata myös juustokakussa joten kehittelin tämmösen.

Pohja

  • 250g digestive keksejä (n.20kpl)
  • 100g voita

Appelsiinitäyte

  • 200g pirkan appelsiinituorejuustoa
  • 2,5dl flora vispiä
  • 2rkl sitruunamehua
  • 2rkl kiehuvaa vettä
  • n½dl sokeria (maun mukaan)
  • 4 liivatetta

Mokkasuklaatäyte

  • 150g tuorejuustoa (käytin 100g vanilja/50g maustamaton)
  • 2,5dl flora vispiä
  • 2rkl vahvaa kahvia (3vettä/5puruja)
  • 150g tummaa suklaata
  • n½dl sokeria (maun mukaan)
  • 2 liivatetta

 

Murenna keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele vuokaan (25-26cm) ja vuoka jääkaappiin.

Appelsiinitäyte: Vispaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja sitruunamehu tasaiseksi massaksi. Liota liivatteet kiehuvaan veteen ja lisää tuorejuustoseokseen tasaisena nauhana. Lopuksi kääntele kermavaahto sekaan.

Mokkatäyte: Vispaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, sulatettu suklaa ja sokeri tasaiseksi. Lisää kuumaan kahviin liotetut liivatteet ja lopuksi kermavaahto.

Voit vatkata kermat myös yhdellä kerralla ja jakaa vaahdon puoliksi. Lisää liivatteet juuri ennen vaahdon lisäämistä.

Täytä vuoka vuorotellen molemmilla massoilla. Laita jääkaappiin hyytymään ainakin muutamaksi tunniksi.