Syksyn tullen omput herkuiksi :) Piti kokeilla jotain uutta sen iänikuisen omenapiirakan tilalle ja tämmösen kasailin.

Tää näyttää ihan jauhelihapiirakalta :D mutta..

Pohja

  • 4dl vehnäjauhoja
  • 2rkl sokeria
  • 150g voita
  • ½dl kylmää vettä

Nypi vehnäjauho, sokeri ja kylmä voi ryynimäiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistamisen ajaksi.

Omenatäyte

  • 1kg omenia
  • 2rkl sitruunamehua
  • 1,5dl fariinisokeria
  • 2tl kanelia
  • 1½rkl vehnäjauhoja

Kuori ja pilko omenat kuutioiksi kulhoon. Lisää muut aineet ja sekoita lusikalla sekaisin.

Kauramuruseos

  • 3dl kaurahiutaleita
  • 75g voita
  • 0,75dl fariinisokeria
  • 1tl kanelia
  • 0,25dl vaaleaa siirappia

Sulata voi ja sekoita muiden aineiden kanssa muruseokseksi.

Jaa taikina 2 osaan, 1/3 ja 2/3 noin suurinpiirtein :) Kauli taikina reiluksi 26cm korkeareunaiseen vuokaan niin että taikina nousee myös reunoille. Kaada omenat vuokaan ja murustele kauraseos päälle. Kauli kansi ja kuvioi jos haluat ja painele kiinni reunoilta pohjataikinaan. Voitele pinta munalla. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 45min 200 astetta. Jos pinta meinaa tummua liikaa peitä piiras foliolla.

Hyvää vaniljakastikkeen kanssa vielä lämpimänä :)