Päätin kokeilla näitä monessa blogissa vastaantulleita herkkuja :)

 

Massa on sacherkakkua jonka ohjeen löysin Mansikkamäestä ja vinkkiä löysin Lintsiltä

  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 200g voita
  • 170g tummaa suklaata
  • 2½dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja sulata voi sekä suklaa(anna jäähtyä hieman). Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoja/suklaata/voita.

Kaada vuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, anna jäähtyä.

 

Murustele taikina ja lisää siihen n 175g maustamatonta tuorejuustoa, noin 100g hilloa/marmeladia, itse laitoin aprikoosihillon jämät ja vadelmahilloa, halutessasi lisää vielä esim vaniljakreemijauhetta tai vaniljasokeria. Sekoita massa tasaiseksi ja pyörittele siitä palloja. Laita pallot jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.

Kun en omista oikeita tikkuja niin käytin grillitikkuja jotka kastoin päästä sulaan suklaaseen ja työnsin palloihin ja takasin jääkaappiin jähmettymään 15-30min. 

Kuorrutin popsit valkoisella suklaalla (260g) jonka värjäsin keltaiseksi. Lusikoi suklaata tai pyöritä palloja sulassa suklaassa ja koputtele ylimääräinen pois. Tässävaiheessa lisäsin myös värjätyt kookoshiutaleet hiuksiksi. Ja sitten taas jääkaappiin jotta suklaa kovettuu ja sitten voikin maalata kasvoja tai muuta koristusta.

Nämä pallerot olivat aikas isoja ko en jaksanu montaa tehdä niin tein reilun kokoisia, mutta muutama ei sitten pysynyt tikussa ko painoivat niin paljon.

 

 

Tämä tuli nyt ihan ulkomuistista ko en näköjään muistanut ajallaan päivittää, mutta eiköhän tämä nyt suurinpiirtein näin mennyt :) Näitä teen kyllä uudestaankin, oli niin hyviä ja hauskoja :)