Nupun synttäritarjoiluja etukäteisvieraille :)

Tuulihatut noin 22kpl 

  • 3dl vettä
  • 150g voita
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 4 munaa

Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot kerralla kokoajan voimakkaasti sekoittaen ja sekoita kunnes seos irtoaa kattilan pohjasta. Jäähdytä hetki ja lisää sitten munat ja sekoita tasaiseksi joko puuhaarukalla tai vatkaimella.

Pursota taikinasta kransseja leivinpaperille. Paista 200 asteessa n 20 minuuttia. ÄLÄ AVAA LUUKKUA KESKEN PAISTON! Ota kranssit uunista, halkaise ja jäähdytä. Täyttäminen kannattaa tehdä juuri ennen tarjolle laittoa.

 

Aurajuusto-kinkkutäyte

  • n150g kinkkusuikaleita hienonnettuna
  • 100g maustamatonta tuorejuustoa
  • n 70g aurajuustoa
  • 1dl Flora vispi
  • mausteet (grillimauste, pippuri)

Hienonna kinkkusuikaleet vaikka sauvasekottimella tai muulla. Sekoita aurajuuston ja tuorejuuston kanssa tasaiseksi massaksi edelleen vaikka sauvasekottimella. Vaahdota kerma ja lisää seos kerman sekaan ja mausta. Laita jääkaappiin maustumaan. Täytä puolet kransseista.

 

 

 

 

Mango-banaanitäyte

  • 1 mango
  • ½ banaani
  • 100g mascarponea tai muuta maustamatonta tuorejuustoa
  • 1,5dl Flora vispi
  • ½dl vaniljakreemijauhetta
  • tomusokeria maun mukaan
  • ½tl sitruunamehua

Soseuta tai hienonna mango ja banaani, lisää sitruunamehu. Sekoita tuorejuuston kanssa tasaiseksi. Vaahdota kerma ja yhdistä hedelmäseokseen. Lisää vaniljakreemijauhe lopuksi ja vatkaa seos jäykähköksi. Lisää sokeria jos tarvitsee. Pursota loppujen kranssien väliin ja koristele kranssit tomusokerilla.